Pravila zaštite privatnosti na internetu

Poslednji put ažurirano u maju 2018.

Hvala vam što ste posetili stranicu (jednu od stranica) Schindler grupe („Stranice“) društva Schindler Holding Ltd. i/ili njegovih povezanih društava („Schindler“) i na vašem zanimanju za Schindlerove proizvode i usluge.


1. Uvod

U Schindleru, nastojimo poštovati privatnost i sigurnost naših korisnika, kupaca i dobavljača, kao i njihovih predstavnika, u odnosu na sve proizvode, usluge, aplikacije i internet stranice koje osigurava Schindler Holding Ltd. i sva njegova povezana društva koja deluju kao voditelj obrade temeljem relevantnih pravila i propisa o zaštiti podataka. Možete pronaći popis i kontakt podatke takvih Schindlerovih subjekata koji su voditelji obrade na sledećoj stranici: https://www.schindler.com/schindler-in-europe


2. Svrha Stranica

Stranice pružaju informacije o Schindleru
Stranice pružaju opšte informacije o Schindleru, njegovim proizvodima, rešenjima i uslugama, mogućnostima zapošljavanja i informacije za ulagače.

Neke od Stranica imaju posebne obrasce putem kojih zainteresovani posetioci Stranica mogu zatražiti dodatne informacije o Schindlerovim proizvodima i uslugama.

Informacije o aktivnostima obrade u vezi sa Schindlerovim portalom za zapošljavanje daju se posebno pre registrovanja. Za dodatne informacije, molimo posetite: https://job.schindler.com/.


3. Svrha ovih Pravila zaštite privatnosti na internetu

Ova Pravila zašite privatnosti na internetu objašnjavaju kako rukujemo i postupamo s vašim podacima kada posećujete Stranice
Schindler postupa s ličnim podacima u skladu s primenljivim zakonima o zaštiti podataka. U tu svrhu, izdali smo ova pravila zaštite privatnosti na internetu („Pravila zaštite privatnosti na internetu“). Njima se opisuje kako prikupljamo i dodatno obrađujemo lične podatke kada se (i) registrujete ili posetite Stranice, group.schindler.com ili povezane Stranice ili (ii) stupite u interakciju s nama radi korišćenja usluga koje Schindler pruža na Stranicama.

Ova Pravila zaštite privatnosti na internetu opisuju vrstu ličnih podataka koje Schindler prikuplja od korisnika Stranica, način prikupljanja i svrhe u koje Schindler može koristiti, deliti ili objaviti takve lične podatke.

Pojam „lični podaci“ u ovoj Politici zaštite privatnosti na internetu znači sve informacije kojima se identifikuje ili ih se može razumno upotrebiti radi identifikovanja bilo koje fizičke osobe.

Ova Pravila zaštite privatnosti na internetu nisu nužno sveobuhvatan opis naše obrade podataka. Moguće je da su druge izjave o zaštiti podataka (ili Opšti uslovi, Uslovi učešća ili slični dokumenti) primenljive u određenim okolnostima.

Ako nam dajete lične podatke drugih osoba
Ako nam dajete lične podatke drugih osoba (kao što su članovi obitelji, kolege s posla), vaša je odgovornost osigurati da dotične osobe budu svesne ove Izjave o zaštiti podataka i da nam jedino pružate njihove podatke ako vam je dopušteno dati ih i ako su takvi podaci tačni.

Potvrđujete da ste svesni ovih Pravila zaštite privatnosti na internetu
Koristeći Stranice, potvrđujete da vaši lični podaci mogu biti prikupljani, korišćeni i objavljeni u skladu s ovim Pravilima zašite privatnosti na internetu. Ako niste saglasni s ovim Pravilima zaštite privatnosti na internetu, nemojte više koristiti Stranice.


4. Kako stupiti u kontakt s nama?

Ako imate ikakvih pitanja ili komentara u vezi s ovim Pravilima zaštite ličnih podataka na internetu, vašim ličnim podacima ili zaštitom privatnosti podataka u Schindleru, molimo obratite nam se putem:

Schindler Beograd d.o.o., Bulevar Zorana Đinđića 64a 11070 Novi Beograd Telefon: +381 11 260 88 8
E-pošta: info.rs@schindler.com


5. Kako prikupljamo i obrađujemo lične podatke?

Kada, kako i koju vrstu ličnih podataka prikupljamo?
Schindler postupa s ličnim podacima u skladu s primenljivim zakonima o zaštiti podataka. Možemo prikupljati vaše lične podatke u toku našeg poslovanja, uključujući i putem vašeg korišćenja Stranica.

Neke od Stranica imaju posebne obrasce putem kojih možete zatražiti dodatne informacije o Schindlerovim proizvodima i uslugama. Kada podnesete takav zahtev ili elektronskim putem prosledite informacije Schindleru na bilo koji način (npr. putem internetskog obrasca za kontakt, e-pošte, popunjavanjem ankete za kupce ili obrasca za povratne informacije, itd.), može biti zatraženo da date određene informacije uključujući, bez ograničavanja na, pojedinosti za kontakt kao što su vaše ime, funkcija, društvo, adresa, broj telefona, adresa e-pošte ili vrsta poslovanja.

Možemo prikupljati podatke o vašem uređaju i računu
Možete nam takođe dati podatke o vašem uređaju, vašem računu kupca ili dobavljača itd. Te se vrste podataka u brojnim okolnostima smatraju ličnim podacima temeljem primenljivog zakonodavstva o zaštiti podataka. Ako odaberete uskratiti nam bilo koje lične podatke koje zatražimo, možda vam neće biti moguće ostvariti pristup ili koristiti određene delove, usluge ili funkcije Stranica odnosno mi možda nećemo moći odgovoriti na vaš upit.

Možemo automatski beležiti određene tehničke informacije
Prilikom korišćenja naših Stranica, vaš računar automatski objavljuje i mi beležimo određene tehničke i druge informacije (kao što su vaša mrežna adresa, vrsta vašeg pretraživača, stranice koje su vas uputile na našu stranicu) zbog operativnih i sigurnosnih razloga i kako bismo bolje razumeli korišćenje naših internet stranica. Molimo pogledajte odeljak 15 ovih Pravila zaštite privatnosti na internetu „Kolačići i druga sredstva identifikacije“.


6. Svrha obrade, kategorije ličnih podataka, pravne osnove

Molimo pogledajte tablicu u nastavku kako biste videli za koje svrhe obrađujemo (koristimo, ubacujemo, delimo itd.) lične podatke prilikom korišćenja naših Stranica, koje kategorije ličnih podataka se obrađuju, kao i pravne osnove za takvu obradu.

Svrha

Kategorije ličnih podataka

Pravne osnove

Kada se pretplatite na bilten

Lični podaci koje prikupljamo omogućavaju nam da vam šaljemo biltene kako biste imali najnovije informacije o našim proizvodima i uslugama.

Ime i prezime, ime društva, adresa, adresa e-pošte, broj telefona, informacije o proizvodu ili usluzi koju ste kupili odnosno za koju ste zainteresovani.

Obrađujemo vaše lične podatke na temelju vašeg pristanka za primanje naših biltena. Obrada vaših ličnih podataka je zakonita jer je nužna kako bi nam omogućila da vam pružamo naše biltene. Možete se odjaviti od te usluge u svakom trenutku.

Kada podnesete zahtev za kontaktom

Lični podaci koje prikupljamo omogućavaju nam obradu vašeg pojedinačnog zahteva i naš odgovor na njega.

Kontakt podaci i informacije o vašem zahtevu za kontaktom.Obrada vaših ličnih podataka je zakonita jer je nužna za upravljanje vašim zahtevom i pružanje primerenog odgovora.

Kada podnesete medijski upit

Lični podaci koje prikupljamo omogućavaju nam obradu vašeg zahteva s medijskim upitom i naš odgovor na njega.

Kontakt podaci i informacije o vašem medijskom upitu.Obrada vaših ličnih podataka je zakonita jer je nužna za upravljanje vašim upitom i pružanje primerenog odgovora.

Kada kreirate račun na našim Stranicama

Lični podaci koje prikupljamo i obrađujemo omogućavaju nam kreiranje i rad vašeg računa na našim Stranicama.

Ime i prezime, ime društva, adresa, adresa e-pošte, broj telefona kao i vaš dodeljeni broj računa i vaša odabrana lozinka.

Obrada vaših ličnih podataka je zakonita jer je nužna za rad i održavanje vašeg računa. Svoj račun možete zatvoriti u svakom trenutku.

Kada podnesete zahtev za zapošljavanje

Lični podaci koje prikupljamo omogućavaju nam da obradimo vaše zahteve za zapošljavanjem

Za više informacija, molimo posetite posebnu Stranicu za zapošljavanje s posebnim Pravilima zaštite privatnosti https://job.schindler.com/.

Kontakt podaci, vaš pisani zahtev, životopis i potvrde/ diplome.Obrađujemo vaše osobne podatke očekujući sklapanje ugovora o radu. Činimo to na temelju koraka potrebnih za sklapanje ugovora.

Kada pozovete naš pozivni centar u hitnim slučajevima

Lični podaci koje prikupljamo omogućavaju nam da komuniciramo s vama u hitnim slučajevima i da dodelimo službu spašavanja.

Možemo zabeležiti pojedinosti o komunikaciji u onoj meri u kojoj je to dopušteno zakonom.

Ime i prezime, lokacija, broj telefona, pojedinosti o kontaktu, druge informacije radi odgovora na vaš poziv i dodeljivanja službe spašavanja

Obrađujemo vaše lične podatke kako bismo se uskladili sa zakonskim zahtevima. Obrada vaših ličnih podataka je zakonita jer je nužna radi ocenjivanja izvanredne situacije i dodeljivanja službe spašavanja.

Kada pozovete naš pozivni centar radi opštih upita

Lični podaci koje prikupljamo omogućavaju nam obradu vašeg zahteva s upitom i naš odgovor na njega.

Ime i prezime, ime društva, adresa, adresa e-pošte, broj telefona, informacije o vašem upitu i o proizvodu ili usluzi povezanoj s njim

Obrada vaših ličnih podataka je zakonita jer je nužna za upravljanje vašim upitom i pružanje primerenog odgovora.

Kada učestvujete u anketiranju kupacaLični podaci koje prikupljamo omogućavaju nam da primimo povratne informacije o našim proizvodima i uslugama od vas, analiziramo i poboljšamo naše proizvode i uslugu i obučavamo naše zaposlene.Ime i prezime, ime društva, adresa, adresa e-pošte, broj telefona, vaše povratne informacije o našim proizvodima i uslugama.Obrada vaših ličnih podataka je zakonita jer je nužna za upravljanje našim odnosom s vama i poboljšavanje naših proizvoda i usluga.

7. Automatizovano donošenje odluka uključujući izradu profila

Ne donosimo nikakve automatizovane odluke i ne izrađujemo profile
Ne nameravamo koristiti lične podatke koje prikupimo od vas radi donošenja odluka isključivo na temelju automatizovane obrade. Osim toga, ne nameravamo automatski obrađivati vaše podatke s ciljem vrednovanja određenih ličnih aspekata.


8. Koliko dugo zadržavamo vaše lične podatke?

Koliko dugo zadržavamo vaše lične podatke?
Schindler preduzima sve razumne korake kako bi osigurao da se vaši lični podaci obrađuju samo tokom najkraćeg razdoblja koje je nužno u svrhe navedene u ovoj Politici zaštite privatnosti na internetu. Obrađujemo i zadržavamo vaše lične podatke onoliko dugo koliko je to potrebno

  • za svrhe zbog koje smo ih prikupili;
  • radi izvršavanja naših ugovornih obaveza, tj. tokom trajanja celokupnog poslovnog odnosa ili zaposlenja (od početka, tokom izvršavanja ugovora, sve dok on nije raskinut);
  • radi usklađivanja sa zakonskim obavezama ili u druge svrhe u koje se obrada izvršava, kao i nakon toga trajanja u skladu sa zakonskim obavezama čuvanja podataka i dokumentovanja.

Osobni podaci takođe mogu biti zadržani

  • tokom kojeg se mogu postavljati potraživanja prema Schindleru ili
  • u onoj meri u kojoj smo inače zakonski obavezni postupiti na taj način ili
  • ako legitimni poslovni interesi zahtevaju dalje zadržavanje (npr., u svrhu dokumentovanja i kao dokaz).

Čim vaši lični podaci više nisu potrebni za prethodno navedene svrhe, biće izbrisani ili anonimni u onoj meri u kojoj je to moguće.


9. Prenos ličnih podataka drugim osobama (u EEA-u/izvan EEA-a)

Ko ima pristup vašim ličnim podacima
Temeljem ispravnog pravnog postupka kao što je nalog za pretragu, sudski poziv ili sudski nalog/nalog vlade omogućiti pristup svim informacijama (uključujući onim kategorijama ličnih podataka) koje su date Schindleru kako bi postupili u skladu s takvim procesom i kako bismo zaštitili naša prava i imovinu. Ako je to opravdano, možemo takođe omogućiti pristup tim informacijama u posebnim izvanrednim situacijama ako je ugrožena fizička sigurnost.

Štaviše, Schindler zadržava pravo objaviti sve informacije pribavljene od vas ili o vama trećim osobama u vezi sa spajanjem, sticanjem, stečajem ili prodajom sve ili u biti sve Schindlerove imovine.

Delimo vaše lične podatke s drugim Schindlerovim subjektima i trećim osobama izvan Schindlera
Vaši lični podaci mogu biti prenešeni drugim Schindlerovim subjektima kao i svim trećim osobama s kojima relevantan Schindlerov subjekt podugovori celokupnu obradu ili deo nje. Na primer, to može uključivati pružaoca usluga e-marketinga, pružaoca usluga skladištenja na serveru, tehničke podrške i svih drugih relevantnih uloga.

Oni će obrađivati takve lične podatke samo u svrhe navedene u ovoj Politici zaštite privatnosti na internetu i saglasni su postupati s njima u skladu s njom. Oni mogu jedino obrađivati vaše lične podatke na isti način na koji je Schindleru dopušteno obrađivati ih.

Možemo preneti vaše lične podatke izvan Evropskog ekonomskog područja (EEA)
Kako je Schindler globalno društvo koje deluje širom sveta, vaši lični podaci mogu biti prenešeni u zemlje s drugačijim načinom zaštite podataka od one u zemlji u kojoj ste podneli lične podatke. U slučaju prenosa ličnih podataka u zemlju izvan Evropskog ekonomskog područja (EEA), Schindler sistematski osigurava primenu primerenog nivoa zaštite takvih ličnih podataka pomoću odobrenih sredstava (npr. odabirom izvršitelja obrade koji imaju sertifikat u sklopu sastava zaštite privatnosti „Privacy Shield“ ili uspostavljanjem standardnih ugovornih klauzula o obradi ličnih podataka u skladu s modelom klauzula Evropske komisije). Možete zatražiti više informacija o takvim merama (uključujući kopije gde je to relevantno) ako se obratite Schindleru putem kontakt podataka navedenih u nastavku.

Mi ne prodajemo vaše lične podatke
Osim ako je drugačije navedeno u ovoj Politici zaštite privatnosti na internetu ili drugim izjavama o zaštiti podataka primenljivim u posebnim okolnostima, mi ne prodajemo, ne razmenjujemo, ne licenciramo i ne iznajmljujemo vaše lične podatke niti jednoj trećoj osobi izvan Schindlera.


10. Vaša prava

Kako pristupiti vašim ličnim podacima i iskoristiti vaša druga prava
Temeljem primenljivog prava, možete imati neka od sledećih prava ili sva sledeća prava u odnosu na vaše lične podatke. Možete ostvariti ta prava podnošenjem vašeg zahteva na adresi : info@schindler.com.

Trebate uključiti vaše lične podatke kao i neki način provere vašeg identiteta (npr. kopiju osobne iskaznice ili vozačke dozvole). Ako zahtev podnese neka druga osoba, a ne vi, bez pružanja dokaza da je zahtev legitimno postavljen u vaše ime, zahtev će biti odbijen.

Molimo imajte na umu da Schindler može odbiti zahteve koji su preterani ili kojima se zloupotrebljava relevantno pravo.

Molimo takođe imajte na umu da neka od tih prava mogu biti ograničena ako Schindler ima jači interes ili zakonsku obavezu nastaviti obrađivati vaše lične podatke.

1. Pravo pristupa i prenosivost podataka
Možete imati pravo pribaviti potvrdu obrađuje li Schindler lične podatke koji se odnose na vas i, ukoliko je tome tako, steći pristup na njihovu kopiju. Ako trebate dodatne primerke, možda ćemo trebati zaračunati razumnu naknadu.
Za određene vrste podataka, možete takođe imati pravo na prenosivost podataka.

2. Tačnost podataka: pravo na ispravku i pravo na brisanje
Možete imati mogućnost ispravljanja ili osiguravanja brisanja vaših ličnih podataka ako su primenljivi zakonski uslovi zadovoljeni. Pravo na brisanje podleže raznim izuzecima, posebno u pogledu ličnih podataka čija je obrada nužna radi olakšavanja učestvovanja u parničnom postupku ili radi usklađivanja sa zakonskim zahtevima u pogledu zadržavanja podataka.

3. Ograničenja obrade: pravo na ograničavanje i pravo na prigovor i povlačenje pristanka
Možete imati pravo na prigovor u pogledu obrade vaših ličnih podataka i obrađivaćemo ih

  • ako se pozivamo na naše vlastite ili nečije tuđe legitimne interese u pogledu obrade vaših ličnih podataka osim
  • ako možemo dokazati uverljive pravne osnove za obradu vaših ličnih podataka.

U odnosu na obradu vaših ličnih podataka za potrebe direktnog marketinga, možete u svakom trenutku imati pravo na prigovor protiv nje.

Ako se obrada temelji na pristanku, možete imati pravo povući takav pristanak u svakom trenutku (bez uticaja na obradu pre povlačenja pristanka).

4. Pravo na podnošenje pritužbe nadzornim telima
Možete imati pravo na podnošenje pritužbe nadzornom telu, posebno telu za zaštitu podataka koje je nadležno za vaše mesto boravka ili vodećem nadzornom telu za Schindler, i to :

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar Kralja Aleksandra 15,
11120 Beograd


11. Kako štitimo Vaše lične podatke?

Sigurnost i poverljivost vaših ličnih podataka
Posvećeni smo čuvanju sigurnosti vaših ličnih podataka i primenili smo primerena pravila, pravilnike i tehničke mere informacijske sigurnosti radi zaštite vaših ličnih podataka koje imamo pod našom kontrolom od neovlašćenog pristupa, nepravilnog korišćenja ili objavljivanja, neovlašćenih prepravki i nezakonitog uništavanja ili nenamernog gubitka.

Svi naši zaposleni, partneri, konsultanti, radnici i izvršitelji obrade podataka (tj. oni koji obrađuju vaše lične podatke u naše ime u prethodno navedene svrhe) koji imaju pristup vašim ličnim podacima i povezani su s obradom vaših ličnih podataka obavezni su poštovati poverljivost takvih podataka.


12. Lični podaci dece

Nema prikupljanja ličnih podataka od dece
Schindler ne prikuplja svesno informacije od dece. Ako Schindler sazna da mu je dete dalo lične podatke, upotrebiće razumne napore da ukloni takve informacije iz svojih zapisa.


13. Povezivanje na druge internet stranice

Možemo ponuditi povezivanje na internet stranice koje nisu Schindlerove
Ova Pravila zaštite privatnosti na internetu primenjuju se samo na Stranice, a ne na internet stranice u vlasništvu trećih osoba. Možemo ponuditi povezivanje na druge internet stranice za koje verujemo da bi vam mogle biti zanimljive. Ipak, zbog prirode interneta, ne možemo garantovati standarde zaštite privatnosti takvih internet stranica i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj internet stranica osim Schindlerovih Stranica.

Nije predviđeno da ova Pravila zaštite privatnosti na internetu budu primenljiva na bilo koju internet stranicu dostupnu putem povezivanja, a koja ne pripada Schindleru. Kad god se povežete na druge internet stranice, trebate primeniti oprez i pročitati pravila zaštite privatnosti predmetne internet stranice.


14. Upotreba priključaka za društvene medije

Kako koristimo oznake društvenih mreža (npr. Facebook, Twitter, Google+ ili LinkedIn)
Ako koristite oznake društvenih mreža, slaćete informacije koje je moguće identifikovati odgovarajućoj platformi društvene medije. Schindler ne kontroliše niti podržava niti jedan komentar ili aktivnost poteklu od osoba koje koriste oznake društvenih mreža i Schindler neće biti odgovoran zbog njih. Oni koji dele Schindlerov sadržaj putem oznaka društvenih mreža nisu ovlašćeni govoriti u ime Schindlera ili ga predstavljati. Njihovi stavovi i mišljenja moraju se strogo smatrati njihovim vlastitim, a ne Schindlerovim.

Nije predviđeno da ova Pravila zaštite privatnosti na internetu budu primenljiva na bilo koju internet stranicu dostupnu putem povezivanja, a koja ne pripada Schindleru. Kad god se povežete na druge internet stranice, trebate primeniti oprez i pročitati pravila zaštite privatnosti predmetne internet stranice.

Odredbe u Schindlerovim Uslovima i ovoj Politici zaštite privatnosti na internetu takođe koje se odnose na povezivanje na druge internet stranice takođe se primenjuju na oznake društvenih mreža.

Stranice trećih osoba i platforme društvenih medija mogu prikupljati vaše lične podatke
Ako koristite oznake društvenih mreža, slaćete informacije koje je moguće identifikovati odgovarajućoj platformi društvene medije. Schindler ne kontroliše niti podržava niti jedan komentar ili aktivnost poteklu od osoba koje koriste oznake društvenih mreža i Schindler neće biti odgovoran zbog njih. Oni koji dele Schindlerov sadržaj putem oznaka društvenih mreža nisu ovlašćeni govoriti u ime Schindlera ili ga predstavljati. Njihovi stavovi i mišljenja moraju se strogo smatrati njihovim vlastitima, a ne Schindlerovim.

Nije predviđeno da ova Pravila zaštite privatnosti na internetu budu primenljiva na bilo koju internet stranicu dostupnu putem povezivanja, a koja ne pripada Schindleru. Kad god se povežete na druge internet stranice, trebate primeniti oprez i pročitati pravila zaštite privatnosti predmetne internet stranice.


15. Kolačići i drugi načini identifikovanja

Šta je kolačić?
Kolačić je mali podatkovni zapis koji internet stranica čuva na računaru ili mobilnom uređaju korisnika. Često se koriste kako bi internet stranice radile ili radile učinkovitije kao i da bi pružile informacije vlasnicima internet stranice.

Naša upotreba kolačića
Naše internet stranice koriste kolačiće, internetske oznake i druge oblike lokalnog skladištenja (skupno u ovom dokumentu nazivanih „Kolačići“) kako bi vas razlikovale od drugih korisnika naše internet stranice ili internet stanica naše mreže. To nam pomaže osigurati vam dobro iskustvo kada pregledate našu internet stranicu i internet stranice naše mreže i takođe nam omogućava da poboljšamo naše internet stranice i naše usluge.

Možete doznati više informacija o kolačićima koje koristimo na našim Stranicama ako pročitate naša Pravila o kolačićima.


16. Promene ovih Pravila zaštite privatnosti na internetu

Zadržavamo pravo isključivo temeljem naše diskrecijske odluke promeniti, izmeniti, dodati ili ukloniti delove ovih Pravila zaštite privatnosti na internetu u bilo kom trenutku. Daćemo obavest o svim takvim promenama u skladu s primenljivim zakonodavstvom o zaštiti podataka.