solar impulse, solar, schindler

Solar Impulse

Schindler heeft beslist het project Solar Impulse te steunen, het vliegtuig dat zonder brandstof, maar op zonne-energie in 2014 een reis rond de wereld zal maken.

Contact

Andrea Murer
Project Manager Solar Impulse Partnership
+41 41 445 45 14
andrea.murer@ch.schindler.com

Solar Impulse


Dit partnerschap toont aan dat Schindler belang hecht aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor milieuvriendelijke en duurzame mobiliteit. Het gaat ook om een beslissende fase voor Solar Impulse: na het succes van de eerste nachtvlucht in juli 2010 verzekert de komst van Schindler het voortbestaan van het avontuur.

« Solar Impulse is een uitstekend voorbeeld van innoverend en duurzaam ondernemerschap » verklaarde Alfred N. Schindler, Voorzitter en CEO van de groep Schindler, tijdens de persconferentie die het partnerschap aankondigde.

2010 was een cruciaal jaar voor Solar Impulse. Het prototype HB-SIA leverde de historische prestatie om het eerste vliegtuig te zijn dat dag en nacht (26 uur) zonder brandstof kon vliegen en dat het potentieel van de bestaande technologieën op gebied van energiebesparingen en productie van hernieuwbare energie aantoonde.

Het vliegtuig heeft de omvang van een Airbus A340 (63,4 meter); zijn gewicht is gelijk aan dat van een gemiddelde wagen. De zonne-energie van de 12000 in de vleugels geïntegreerde zonnepanelen wordt overgedragen naar de vier elektromotoren van het vliegtuig met elk een maximumvermogen van 10 pk. De zonnepanelen laden ook de lithium-polymeerbatterijen overdag op, waardoor het vliegtuig ’s nachts kan vliegen.

Met de komst van Schindler bij de aanvang van de constructie van het tweede prototype HB-SIB is het project goed op weg om het objectief van een reis rond de wereld zonder brandstof in 2014 te bereiken.

Partnerschap beter begrijpen (video in het Engels)