Missie volbracht! Schindler gaat er prat op één van de hoofdpartners te zijn.

26.07.2016

Geslaagd! – Na 17 etappes landt de Solar Impulse in de vroege morgen van 26 juli 2016 op het vertrekpunt, in Abou Dhabi. Zo heeft het eerste vliegtuig op uitsluitend zonne-energie zijn reis rond de wereld afgerond.

​Het vliegtuig heeft in totaal 21 dagen gevlogen over een afstand van 42.000 km. De Solar Impulse heeft dus het bewijs geleverd dat schone technologieën het onmogelijke kunnen verwezenlijken


Bertrand Piccard heeft de laatste etappe van Egypte naar Abou Dhabi afgelegd en ging dus een uitdaging aan die tot dan toe onmogelijk leek: een reis rond de wereld met een vliegtuig volledig aangedreven door zonne-energie, dat in staat is om meerdere dagen en nachten zonder onderbreking te vliegen. De Solar Impulse is op 9 maart 2015 in Abou Dhabi vertrokken voor zijn historische reis rond de wereld.

Bertrand Piccard en zijn partner André Borschberg bestuurden het vliegtuig in een minuscule cockpit van nauwelijks 3,8 m3 om de 17 etappes over Azië, de Stille Oceaan, de Verenigde Staten, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee af te leggen tot het eindpunt, het Midden-Oosten.

Ze hebben niet minder dan 19 records gebroken, waarvan er twee in het oog springen: de recordvlucht van vijf dagen van André Borschberg over de Stille Oceaan van Japan naar Hawaï, de langste vlucht van een vliegtuig op zonne-energie zonder onderbreking ooit. En de eerste historische vlucht over de Atlantische Oceaan in een vliegtuig op zonne-energie door Bertrand Piccard.

Een droom is werkelijkheid geworden, een droom die vele experts tot dan toe onmogelijk hadden geacht. De vlucht heeft duidelijk kunnen aantonen dat duurzame oplossingen met hernieuwbare energieën en efficiënte technologieën mogelijk zijn.

« De recordvlucht van de Solar Impulse bewijst op indrukwekkende wijze dat innovatie in combinatie met pioniersgeest de wereld kan veranderen », onderstreept Thomas Oetterli, CEO van de Schindler-groep. « Daarom zijn we één van de hoofdpartners van het Solar Impulse-project: we delen zijn visie en innovatief vermogen voor de toekomst. Als vooraanstaand dienstverlener op gebied van liften, roltrappen en rolpaden verleggen we de grenzen van menselijke perceptie van de stedelijke mobiliteit van de toekomst. »

Gezien de exponentiële groei van de huidige grootsteden is het van doorslaggevend belang om duurzame oplossingen voor onze mobiliteitsproblemen te vinden. Het partnerschap met de Solar Impulse vormt voor Schindler het beste bewijs van de permanente investering in innoverende technologieën voor duurzame mobiliteit.

Dit project toont aan wat mogelijk is wanneer we geen enkele grens stellen aan onze eigen percepties en samen werken aan een specifiek doel. De verschillende ingenieurs van Schindler die deelnamen aan het Solar Impulse-project, hebben de wetenschappelijke samenwerking versterkt tussen de twee ondernemingen die gelijkaardige waarden en objectieven delen. Ook in de toekomst zal Schindler innoverende technologieën die bijdragen aan een schone en duurzame mobiliteit ondersteunen en bevorderen.

Nogmaals onze gelukwensen aan het hele team van de Solar Impulse voor deze fantastische prestatie – Schindler gaat er prat op één van de hoofdpartners van dit historisch avontuur geweest te zijn.

«Be Schindler – Be Proud!»
Schindler Your First Choice!

Contact

Schindler Benelux
Marketing & Communications

Email