Solar Impulse 2 begint aan reis om de wereld

20.01.2015

Solar Impulse 2 (Si2) zal zijn reis rond de wereld in Abou Dhabi starten en twee oceanen en vier continenten oversteken. Dit is wat de organisatoren deze morgen tijdens een persconferentie in Abou Dhabi aangekondigd hebben. De Schindlergroep ondersteunt dit initiatief als één van de vier hoofdpartners van het project.

Solar Impulse 2 - Abu Dhabi

Tijdens een persconferentie die in Abou Dhabi gehouden werd, hebben de piloten van de Solar Impulse, Bertrand Piccard en André Borschberg, vergezeld van de vertegenwoordigers van de partners, waaronder Wassim Aboushaar, Algemeen Uitvoerend Directeur van Schindler Midden-Oosten, de route van de vlucht rond de wereld bekendgemaakt.

De Si2, het eerste vliegtuig op zonne-energie dat zowel overdag als ’s nachts kan vliegen, zal op 12 plaatsen verspreid over de hele wereld landen en zal trachten voor de eerste maal de wereld rond te vliegen zonder één druppel brandstof te gebruiken. Het avontuur zal ongeveer 25 vliegdagen verspreid over 5 maanden duren om ongeveer 35.000 km aan een snelheid tussen 50 en 100 km/h af te leggen.

De Si2 zal eind februari of begin maart vanuit Abou Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, vertrekken. Het vliegtuig zal een tussenlanding maken in Mascate (Oman), Ahmedabad en Varanasi (India), Mandalay (Myanmar) en Chongqing en Nankin (China). Na het oversteken van de Indische Oceaan zal de Si2 over de Verenigde Staten vliegen en landen op drie plaatsen, waaronder Phoenix en New York.

De derde landing zal plaatsvinden in de Middle West in functie van de weersomstandigheden. Na het oversteken van de Atlantische Oceaan zullen de laatste etappes een tussenlanding in Zuid-Europa of Noord-Afrika bevatten vόόr de terugkeer naar Abou Dhabi eind juli of begin augustus 2015.

Contact

Schindler Benelux
Marketing & Communications

Email