Global Schindler Award – Spanje haalt de prijs binnen

05.05.2015

Studenten van de “Escuela de Ingenieria y Arquitectur” van Zaragoza in Spanje winnen de eerste Global Schindler Award.

De Global Schindler Award is een stedenbouwwedstrijd bestemd voor studenten architectuur, tuinarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening. Toegekend sinds 2003 door de Schindlergroep werd hij dit jaar voor de eerste maal op internationale schaal georganiseerd in partnerschap tussen Schindler en het ETH in Zürich.

Tijdens deze editie 2015 moest men designvoorstellen voor de site Shenzhen voorleggen, waarbij het accent gelegd werd op het thema mobiliteit. Meer dan 200 projecten werden geselecteerd. Hieronder werden dan twaalf winnaars gekozen en de drie eerste prijzen werden binnengehaald door de teams van Spanje, China en Frankrijk. Een totaal bedrag van 150.000 dollar werd uitgereikt en de winnaars van de eerste prijs ontvingen met genoegen 50.000 dollar. De ceremonie en de officiële prijsuitreiking vonden plaats op 30 april 2015 in Shenzhen.

Twee studenten van de universiteit van Liechtenstein behoorden tot de twaalf winnaars van de Award: voor hun bijdrage aan de wedstrijd ontvingen Martyna Michalik en Hana Pleskacová een reisbeurs.

De Global Schindler Award zoekt naar onconventionele benaderingen, innoverende stedenbouwstrategieën en architecturale concepten voor stedelijke zones waar het prettig vertoeven is, met polyvalente bestemming en hoge bevolkingsdichtheid. “We zijn zeer fier over het grote succes van deze eerste Global Schindler Award. Bij Schindler zijn we er van overtuigd dat de jonge talenten een doorslaggevende rol te spelen hebben voor onze toekomst”, verklaart Silvio Napoli, CEO van de Schindlergroep.

De officiële website van de Global Schindler Award, met de resultaten van de wedstrijd 2015, bevindt zich onder de volgende link:

Een boek van 100 pagina’s met de projecten van de studenten en essays over het thema “Future Cities” kan ook via de website besteld worden.

Contact

Schindler Benelux
Marketing & Communications

Email