Solar Impulse op Amerikatour

28.03.2013

Bertrand Piccard en André Borschberg, de Zwitserse piloten en uitvinders van Solar Impulse, kondigden vandaag officieel op een persconferentie in San Francisco (Moffett Airfield) aan dat hun vliegtuig op zonne-energie een poging zal doen om dit voorjaar in de VS over te steken van kust tot kust zonder één druppel benzine te gebruiken.

De Amerikatour in één oogopslag

  • Begin mei 2013: eerste etappe San Francisco/Moffett Airfield – Phoenix/Sky Harbor
  • Midden mei 2013: tweede etappe Phoenix/Sky Harbor – Dallas/Fort Worth
  • Einde mei – begin juni 2013: derde etappe Dallas/Fort Worth – tussenstop TBD
  • Midden juni 2013: vierde etappe tussenstop TBD – Washington DC/Dulles
  • Begin juli 2013: vijfde en laatste etappe Washington DC/Dulles – New York/JFK
Solar Impulse op Amerikatour

Technologie voor zuivere mobiliteit

Schindler is een belangrijke partner van de Amerikatour van de Solar Impulse, omdat het één van de meeste inspirerende zuivere technologieprojecten in de wereld van vandaag is. Het partnerschap onderstreept de al lang bestaande verbintenis van Schindler om te investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën die duurzame mobiliteit nastreven.

De laatste innovatie van Schindler, een hybride lift aangedreven door zonne-energie, kenmerkt de revolutionaire en vooruitziende geest van de onderneming. De Schindler Solar Elevator zal in de handel beschikbaar zijn in Europa en India in 2013 en in de VS en andere wereldmarkten in 2014. De Schindler Solar Elevator is ontworpen om tot 100 procent van de vermogensbehoeften van de lift te leveren via zonnepanelen en een eigen Hybrid Energy Manager (HEM), die de zonne-energie in batterijen opslaat 3300 zolang nodig.

De energie van de zonnepanelen wordt opgeslagen in de HEM, die ook de statische elektriciteit geproduceerd door de liftwerkingen verzamelt en opslaat. Deze opslag van statische elektriciteit kan tot 16 procent van de totale liftvermogensbehoeften leveren, gebaseerd op prototypetests. De HEM regelt automatisch de energiestroom die de lift nodig heeft. De zonnepanelen zijn groot genoeg om een lift te voeden tijdens de wintermaanden, wanneer er minder zonlicht is.

Het nieuwe zonnesysteem gebruikt een standaard Schindler 3300 lift zonder machinekamer, die al tot 60 procent energie-efficiënter is dan hydraulische liften. Dit is een beproefde, energie-efficiënte technologie die geen extra toepassingstechniek vergt voor aanpassing aan het Schindler Solar Elevator-systeem.

Contact

Schindler Benelux
Marketing & Communications

Email