Schindler introduceert met succes de Solar Elevator

28.01.2013

Schindler introduceerde een lift op zonne-energie. Een nieuwe, toonaangevende innovatie.

De Solar Elevator, een aangepaste versie van het succesvolle model Schindler 3300, wordt momenteel op de markt gebracht. Van de eerste klanten ontvingen we uitstekende feedback. Later dit jaar wordt de volledige marktintroductie gepland.

Solar Elevator
Aangedreven door standaard zonnepanelen: de Solar Elevator van Schindler

Schone energie

De nieuwste innovatie van Schindler levert in vergelijking met een conventioneel model een jaarlijkse energiebesparing van 50 % op. De lift wordt aangedreven door zonne-energie, netvoeding, of door een combinatie van beide. Afhankelijk van de configuratie en het beschikbare zonlicht, is zelfs bediening uitsluitend op zonne-energie mogelijk.

Enorme voordelen

Bij deze lift worden de afmetingen van de zonnepanelen op het dak afgestemd op de verwachte intensiteit van het liftverkeer. Ze zijn bovendien groot genoeg om de stroomvoorziening van de lift te waarborgen tijdens lange perioden met beperkt zonlicht. De energie, die via de zonnepanelen op het dak word gewonnen, kan meteen worden gebruikt, worden opgeslagen in accu's, of kan zelfs aan het elektriciteitsnet worden doorverkocht.

Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

De lift op zonne-energie biedt eveneens een uniek voordeel in landen die vaak te kampen hebben met stroomuitval, een bekend probleem in ontwikkelingslanden. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de opgeslagen zonne-energie, is de continuïteit van het liftbedrijf gewaarborgd en wordt het risico van in de lift vastzittende passagiers tot een minimum beperkt.

Marktintroductie in 2013

"We staan nog maar aan het begin van liften die worden aangedreven door duurzame energie", aldus Alain Garrigue, Zone Business Manager bij Schindler. "Dit prototype beklemtoont het engagement van Schindler voor duurzaamheid en innovatie. Wij werken aan de verdere optimalisering van de technologie en beginnen in 2013 met de marktintroductie."

 

Contact

Schindler Benelux
Marketing & Communications

Email