Achter de schermen van de strategische STARS-projecten

Contact

Schindler N.V.

Bronstraat 15
1060 Brussel

Tel. +32 (0)2 535 82 11
Fax +32 (0)2 535 82 82

Storingsdienst Tel. 0800 170 70

Met het STARS-programma bieden wij eenvoudige oplossingen van de hoogste kwaliteit. Om dit te bereiken heeft het team sinds het begin van het jaar aan een vijftiental verschillende projecten gewerkt om de manier waarop we werken te verbeteren.
Sommige van deze projecten zijn zichtbaar en bekend, zoals de STARS-gedragingen, andere projecten zijn minder zichtbaar en bekend, maar zijn net zo essentieel. Laten we deze achter de schermen ontdekken!

 

De projecten kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën:

  • Uitvoering van de strategie
    Voor een aantal projecten richten we ons op de markt en de klanten die we willen bedienen. Voor het project "Fight for your Customers" hebben we bijvoorbeeld de bewustwording verhoogd en de nadruk gelegd op de processen rond de bescherming van ons portfolio. Volgend jaar starten we twee projecten gericht op de professionele communicatie met onze klanten en richten we ons op de verkoop van nieuwe installaties in de residentiële markt.

  • Operational excellence
    Voor andere projecten verbeteren we de efficiëntie en kwaliteit van wat we doen. In het project "Fulfillment Traction" hebben we de hoofdoorzaken van onze uitvoeringsproblemen onderzocht en de manier waarop we de installatie beheren verbeterd. In het project "EI Quality Excellence" hebben we acties gegroepeerd die erop gericht zijn de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren door ons te richten op het aantal storingen of non-conformiteiten. Nieuwe projecten die onder deze categorie vallen, zijn onder andere een herziening van onze NI-uitbestedingspraktijken of een initiatief om de inkoop bij leveranciers te optimaliseren.

  • Cultuur en gedrag
    Duurzame verandering is alleen mogelijk als ongrijpbare of "soft factors" veranderen. Iedereen kan bijdragen aan de STARS-gedragingen en er wordt een training rond deze gedragingen gegeven. Een belangrijk deel heeft ook betrekking op de voortdurende communicatie. In deze optiek werden de UP!date sessies in de regio's in het begin van het jaar gehouden en de videoboodschappen zoals "BRU connected!" en deze Nieuwsbrief verspreid. Wij willen u allen betrekken en de leden van de Challenger Teams zijn uw ambassadeurs !

Alle projecten worden gecoördineerd tussen het team van het Directiecomité en de projectmanagers. Door deze gestructureerde aanpak zorgen we ervoor dat we aan prioriteiten werken en gestaag vooruitgang boeken.