5 manieren om uw lift veiliger en betrouwbaarder te maken

30.05.2022

Moderniseringstips om uw liften optimaal te laten werken.

Dat ze vlot en veilig van A naar B geraken, dat is wat patiënten en dokters verwachten van liften in zorginstellingen. Met een liftmodernisering kan u de beste ervaring creëren voor alle gebruikers.


Grey’s Anatomy

Als u de medische dramareeks Grey’s Anatomy volgt, weet u dat liften een belangrijke rol spelen om intense scènes te filmen. Er zijn volledige artikels geschreven over de rol van de liften in de serie. Maar in de realiteit heeft een patiënt liever een dramavrije liftreis die moeiteloos verloopt.

In deze blog bespreken we vijf manieren om de liften in uw zorginstelling te moderniseren zodat u ervoor kan zorgen dat drama’s enkel in de series voorkomen.  

  1. Houd liftverkeer in beweging en maak uw liftsystemen efficiënter
  2. Verbeter de controle en flexibiliteit over de lift
  3. Maak liften comfortabeler voor alle gebruikers
  4. Houd apparatuur proper en schadevrij
  5. Voorkom defecten en beperk storingen

In de gezondheidszorg telt elke seconde. Medisch personeel rekent dan ook op snelle en betrouwbare liften wanneer ze zieke of gewonde patiënten vervoeren. Het is essentieel om uw liftapparatuur te updaten vóór het fout begint te lopen.

Zo haalt u alles uit uw liftmodernisering:


Houd het verkeer in beweging met een bestemmingsbesturingssysteem

1. Houd het verkeer in beweging met een bestemmingsbesturingssysteem

In een ziekenhuis of zorginstelling moet u de wachttijd minimaliseren en mensen vlot laten navigeren doorheen het gebouw. Maar wanneer u een van de liften buiten dienst plaatst voor modernisering verhoogt u de druk op de overgebleven liften. Een bestemmingsbesturingssysteem lost dit probleem op.

Een bestemmingsbesturingssysteem, zoals de Schindler PORT technologie werkt het beste wanneer het gebouw meer dan drie liften heeft. Reizigers worden ermee naar een lift gestuurd op basis van hun bestemming. Zo kan het systeem het aantal stops verminderen en mensen sneller op de juiste verdieping krijgen. U kan een bestemmingsbesturingssysteem installeren vooraleer u start met de liftmodernisering. Dan kunnen de andere liften, wanneer u één lift buiten dienst zet, de verkeersstroom overnemen. Zodra uw modernisering is afgerond, blijft u de voordelen ervaren van verbeterde efficiëntie en verkeerflow.  

Verbeter controle en flexibiliteit – zelfs in een noodgeval

2. Verbeter controle en flexibiliteit – zelfs in een noodgeval

In een zorginstelling hebt u liften nodig die u gemakkelijk kan beheren, zelfs op de drukste momenten. Met een nieuw bedieningspaneel krijgt u die flexibiliteit. U kan verschillende functies toevoegen zoals een reservatie voor schoonmaak of een speciale controle. Code blauw is een enorm handige functie die in alle liftsystemen in zorginstellingen zou toegevoegd moeten worden. Het overtreft eender welke bestaande oproep en geeft prioriteit aan spoedgevallen. 

De nieuwste armaturen houden ook uw apparatuur in de gaten en detecteren de kleinste dalingen in prestatie. Dit geeft de dienstverlener van uw lift de mogelijkheid om potentiële problemen te ontdekken voor er een storing plaatsvindt aan uw apparatuur. In sommige gevallen kunnen ze de lift zelfs vanop afstand onderhouden om het aantal mensen in het gebouw te beperken. 

Maak liften comfortabeler voor alle gebruikers

3. Maak liften comfortabeler voor alle gebruikers

Veiligheid en comfort zijn twee van de belangrijkste vereisten van een lift. Dat geldt nog meer voor een lift in een zorginstelling. Door uw liften te moderniseren, kan u de ervaring van al uw gebruikers verbeteren.  

Nieuwe landingsdeuren laten uw lift voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Vroeger werden meestal enkele fotocelsensoren gebruikt om obstakels te detecteren. Deze systemen werken nog steeds, maar ze zijn niet erg gevoelig. Tegenwoordig is een lichtgordijn de norm. Sensoren worden rondom de deur geplaatst zodat zelfs het kleinste object gedetecteerd kan worden. 

Voor gewonde patiënten of zij die herstellen van een operatie kunnen liftvibraties erg schokkend en pijnlijk aanvoelen. Nieuwe machines met Suspension Traction Media (STM) maken de reis al veel aangenamer. Terwijl moderne systemen reizigers een rustigere rit met een verbeterde stopnauwkeurigheid bieden. 

Houd apparatuur proper en schadevrij

4. Houd apparatuur proper en schadevrij

Een van de grootste uitdagingen voor ziekenhuizen is om het risico op secundaire infecties in patiënten tegen te gaan. Liften behoren tot de drukste ruimtes in een ziekenhuis. En zijn dus een plaats waar ziekteverwekkers kunnen overgedragen worden tussen patiënten. Daarom is het enorm belangrijk om ze snel en eenvoudig te kunnen schoonmaken.

Door COVID is de technologie voor liftreiniging er sterk op vooruit gegaan. Oplossingen, zoals Schindler CleanMobility producten helpen bacteriën en virussen op liftoppervlakten te elimineren en het fysieke contact tussen een passagier en de lift te verminderen. Wanneer een lift leeg is, desinfecteren uv-lichten de lucht en oppervlakten in de cabine. Sensortechnologie en QR-codes kunnen dan weer gebruikt worden om een lift op te roepen, zonder dat er knoppen ingedrukt moeten worden. Deze innovaties werden ontwikkeld als antwoord op de bezorgdheden van passagiers tijdens de pandemie, maar op lange termijn blijven het effectieve oplossingen voor ziekenhuizen.

Roestvrij stalen armaturen en panelen maken het gemakkelijk om uw liftcabines te ontsmetten. U kan ook bumperrails installeren om de liften te beschermen van schade door brancards en rolstoelen die per ongeluk de muren raken. Deze kunnen op verschillende hoogtes geïnstalleerd worden en u heeft de keuze uit roestvrij staal, PVC of hout, afhankelijk van uw noden.  

Vermijd defecten en beperk storingen

5. Vermijd defecten en beperk storingen

Het laatste, maar absoluut niet het minst belangrijke, voordeel van uw liftmodernisering is de verbeterde betrouwbaarheid. Het is een voor de hand liggend feit dat het vervangen van versleten onderdelen het risico op storingen vermindert. 

Meer nog, nieuwe technologie, zoals de Schindler Ahead service, geeft u de mogelijkheid om permanent de prestaties van uw liften te meten. Sensoren in het liftsysteem kunnen mogelijke problemen ontdekken zodat uw onderhoudsdienst ze kan rechtzetten nog voor ze storingen veroorzaken.  


Moderniseer uw zorgliften gemakkelijk

Als u van plan bent uw liften te moderniseren in een zorginstelling zijn er enkele uitdagingen om rekening mee te houden. Maar met de juiste provider en een sterk plan kunnen deze gemakkelijk overwonnen worden. De oplossingen die we in dit stuk hebben verkend, zijn allemaal ontworpen om uw modernisering vlot te laten verlopen. Door de nieuwste technologie te gebruiken, kan u ervoor zorgen dat uw liften optimaal presteren en de liftdrama’s enkel op televisie blijven.  

Er is geen enkele reden om uw liften in het verleden te laten hangen. Neem contact met ons op en begin uw liftmodernisering vandaag nog te plannen.