Personenliften

We kennen deze soort liften nog op de dag als vandaag. Ze zijn zelfs onmisbaar geworden in onze samenleving.

Geschiedenis van onze personenlift
Reeds in 1912 installeerde Schindler elektrische personenliften.  Deze worden ook wel passagiersliften genoemd.  Deze soort lift was toen een luxueus item in een gebouw en meestal alleen weggelegd voor de rijken of meest welvarende onder de bevolking.  Een lift bestond toen uit houten kooien voorzien van de meest elementaire onderdelen en vooral herkenbaar aan de typische metalen schuifhekjes die je zelf manueel open en dicht moest doen vooraleer de passagierslift kon vertrekken.

Rond 1928 was de passagierslift al niet langer meer een luxeproduct onder de rijken.  De lift werd ook meer en meer voor andere doeleinden gebruikt.  Maar voor velen was het leven hard en de echte revolutie en doorbraak kwam er vooral na de tweede wereldoorlog.

Tegen 1960 draaide de bouw op volle toeren en werden er massaal liften geïnstalleerd.  Passagiersliften werden ook steeds hoger en hoger in de steden.
In de jaren tachtig begon Schindler aan het Aziatische avontuur waar deze liften werden ontwikkeld om aan de meest veeleisende vragen te kunnen beantwoorden.

De personenlift zoals we hem nu kennen
Tot op de dag van vandaag worden onze liften met Zwitserse precisie ontwikkelt en gebouwd.  Over de jaren heen en met de ervaring die Schindler had opgebouwd evolueerde we meer en meer naar passagiersliften volgens een bepaalde standaard.

Deze soort lift is vandaag niet meer weg te denken uit ons leven.  Bovendien leggen bepaalde normeringen vandaag vast wanneer een gebouw van een lift voorzien moet worden.  Persoonlijke vrijheid, ook voor mindervaliden, precies wanneer nodig.

Verder wordt vandaag volop ingezet op energiezuinige personenliften met een precisietechniek voor stille werking en minder geluidsoverlast.

Personenliften die Schindler te bieden heeft
De designopties van onze liften passen bij de architectuur van uw gebouw en door hun systeemtechniek kunnen ze eenvoudig in uw residentiele woon- en kleine tot middelhoge commerciële gebouwen ingepland worden.

De liften van Schindler bieden een ruime designkeuze van verschillende kant-en-klare decorlijnen om perfect te passen. Met een keuze uit meerdere kleuren voor wanden en vloeren - van hedendaags tot briljant - kan de juiste interieursfeer eenvoudig gecreëerd worden.

Neem contact op met uw adviseur van Schindler voor meer informatie.
 

 

Contact

Schindler N.V.

Bronstraat 15
1060 Brussel

Tel. +32 (0)2 535 82 11
Fax +32 (0)2 535 82 82

Storingsdienst Tel. 0800 170 70