Pridružite se nama

Stalno smo u potrazi za strastvenim i posvećenim ljudima sa energijom i entuzijazmom za stvaranje odnosa i mreža. U Schindleru ćete naći visoko motivaciono i angažovano radno okruženje u kojem ćete moći da rastete kao pojedinac i koje će vam omogućiti da planirate svoju karijeru. Pridruћite nam se danas.


Privlačenje i održavanje najboljeg osoblja

Privlačenje i održavanje najboljeg osoblja

Prilagođavamo našu strategiju pretrage ljudskih resursa i puteve potrebama lokalnog tržišta. Naše lokalne grane teže visokoj vidljivosti kroz marketinške aktivnosti poslodavca.


Plaćamo zaposlene pošteno i redovno upoređujemo plate sa drugima kako bismo bili konkurentni na lokalnom tržištu.


Sa strukturiranim i raznovrsnim mogućnostima za karijeru i specijalnim programima, pomažemo zaposlenima da dostignu svoj puni potencijal.


Promovisanje otvorenog dijaloga i komunikacije

Promovisanje otvorenog dijaloga i komunikacije

Očekujemo da naš menadžment stvori kulturu otvorenog, dvosmernog dijaloga i komunikacije među svim zaposlenima i odgovori na konstruktivne povratne informacije.


Ohrabrujemo naše zaposlene da komuniciraju i pruže povratne informacije. Redovni sastanci zaposlenih održavaju se kako bi se svi zaposleni informisali o svojim poslovnim ciljevima, strategijama i rezultatima. Lokalne vesti, stranice interne mreže i mnogi drugi kanali dostupni su za informisanje zaposlenih.


Bezbedan, raznolik i održiv rad

Bezbedan, raznolik i održiv rad

Bezbednost naših zaposlenih je osnovna vrednost i uvek je naša prva briga. Ključni elementi filozofije naše grupe su jednake mogućnosti i raznolikost radne snage.


Definisali smo naše ambicije za ljude, planetu i performanse u našim održivim okvirima. Kontinuirano unapređujemo energetsku efikasnost naših proizvoda i smanjujemo ekološki otisak našeg poslovanja.


Stvaranje i održavanje visokog angažovanja zaposlenih

Stvaranje i održavanje visokog angažovanja zaposlenih

Verujemo da je glavni faktor angažovanja naših zaposlenih naš menadžment; očekujemo da će izgraditi poverenje između kompanija i zaposlenih.


Svake dve godine sprovodimo istraživanje kojim se meri angažovanje zaposlenih i nastojimo da budemo na nivou kompanija sa visokom efikasnošću u svim zemljama u kojima poslujemo. Naši programi nagrađivanja zaposlenih na nivou grupe i kompanije osmišljeni su da proslave kreiranje vrednosti.


Razvoj budućeg menadžmenta i funkcionalnog znanja

Razvoj budućeg menadžmenta i funkcionalnog znanja

Naš cilj je da regrutujemo većinu naših menadžera i praktičara interno kroz obuku i unapređenje.


Obezbeđujemo vidljive i fleksibilne karijerne puteve za sve zaposlene koji žele razvoj karijere. Tehnički, poslovni i menadžment kursevi svim zaposlenima nude mogućnost da razviju veštine koje su im potrebne za uspeh.


Promovisane kulture visoke efikasnosti

Promovisane kulture visoke efikasnosti

Ohrabrujemo naš menadžment da postavi izazovne ciljeve koji su usklađeni sa našom poslovnom strategijom i da nagradi učinak kroz nagrade, finansijske podsticaje i mogućnosti da napredujemo. Svoj učinak procenjujemo na godišnjem nivou, ne samo po onome što je postignuto, već i po tome kako je to postignuto.


Očekujemo da se menadžment i zaposleni fokusiraju na kreiranje vrednosti kontinuiranim unapređenjem efikasnosti i pružanjem usluga našim korisnicima.

Kontakt

Schindler BH d.o.o.
Fra Anđela Zvizdovića 1
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: + 387 33 295 210
Faks: + 387 33 295 209
info.ba@schindler.com